Mācību norise:
Informācija par mācību datumiem tiks publicēta tiklīdz būs pieejama.
Ilgums: 16 akadēmiskās stundas (10 ak. h. teorētiskās nodarbības, 6 ak. h. praktiskās nodarbības).
Piešķirtais tālākizglītības punktu skaits: 16 TIP
Mācībspēki:
Ineta Grantiņa, Sertificēts bērnu alergologs
Elīna Aleksejeva, Sertificēts bērnu alergologs
Olga Ļubina, Uztura speciālists
Ieva Puķīte, Sertificēts bērnu gastroenterologs
Programmas apraksts
Mērķis: Izglītības procesa rezultātā sniegt uz pierādījumiem balstītas, profesionālas teorētiskās zināšanas un pilnveidot praktiskās iemaņas par biežāko pārtikas nepanesību diagnostikas metodēm un ārstēšanu bērniem primārajā aprūpē un slimnīcas etapā un uztura bagātinātāju lietošanas lietderību. Izglītības procesa rezultātā sniegt sistematizētas, profesionālas teorētiskās zināšanas un pilnveidot praktiskās iemaņas par uztura bagātinātāju lietošanas lietderību.
Tēmas:
Biežāk sastopamo pārtikas alergēnu raksturojums
Govs piena olbaltuma alerģija zīdaiņiem un bērniem līdz 3 gadu vecumam
Imunoloģiskā IgE mediētā pārtikas alerģija; Ne – IgE noteikta pārtikas alerģija
Pārtikas alerģijas klīniskās izpausmes: IgE un ne – IgE noteikto alerģisko reakciju izpausmes dažādās orgānu sistēmās
Pārtikas alerģijas diagnostika un terapija • Akūta nātrene un anafilakse
Atopiskais dermatīts
Polivalenta pārtikas alerģija
Eozinofīlās kuņģa - zarnu – trakta saslimšanas
Uztura rekomendācijas
Govs piena olbaltuma alerģija un gremošanas trakts
Glutēna atkarīgās saslimšanas
Izglītojamie, kuri apguvuši ne mazāk kā 75% no izglītības programmas un ieguvuši nepieciešamo zināšanu un prasmju vērtējumu (nokārtojuši pārbaudījumu ar teorētisko un praktisko iemaņu vērtējumu „ieskaitīts”), saņem apliecību par programmas apguvi